top of page
  • Yazarın fotoğrafıthrydi

Makineler İçin Otomasyon Panosu Tasarım ve Üretimi


Makinelerin üretim süreçleri içerisinde mekanik tasarım kadar otomasyon tasarımı da önemlidir. Tasarlanan mekanik tasarımın proses içerisinde üreteceği hareket kabiliyetleri ve elde edilmesi gereken datalar bu tasarımla yorumlanarak elde etmek istediğimiz sonuçlara bizi ulaştırır.

Otomasyon sistemlerinin tasarımında yazılım bilgisi ve kullanılacak malzeme/ekipman bilgisi ortak olarak değerlendirilmelidir. İstediğimiz sonuçlara ulaşabilmek için hareket kabiliyetimizi bu iki bilgi ile maksimum seviyelere çıkarabiliriz. Tasarım öncesinde ve sonrasında meydana gelebilecek değişiklklere karşı hazırlıklı olmakta da fayda vardır.

Plc’nin nasıl seçileceği, dijital ve analog olmak üzere input/output sayılarının belirlenmesi, kullanılacak analog input ve outputların akım/gerilim seviyeleri, sıcaklık ölçümü yapılacaksa hangi ekipmanla yapılacaksa ona uygun modülün belirlenmesi veya ara transmitter kullanılması, sürücü veya ekran haberleşmelerinde kullanılacak haberleşme protokollerinin projeye uygun şekilde belirlenmesi ve uygulanabilirliği gibi bir çok değişken sebeplere bağlıdır. Bu konuları diğer bloglarımızda ayrıca inceleyeceğiz.





Doğru ürün seçimi ve doğru bir algoritma ile elde edilemeyecek sonuç yoktur.

Üretimlerimizde makinenin çalışma mantığını iyi analiz edip, hangi verinin bizi hangi sonuca ulaştıracağından emin olduktan sonra bir algoritma ortaya koyuyoruz. Müşterinin istekleri doğrultusunda gerekli görselleştirme ve istenilen kullanım kolaylığı seviyesine uygun bir tasarım belirlenip ürün seçimi ve ardından da üretim şeması ortaya koyuyoruz. Müşteri tarafından olur alındıktan sonra ilk prototipleştirme çalışmasına başlanır ve birlikte testleri gerçekleştirildikten sonra projeye eklenmek istenen veya çıkarılmak istenen noktalar belirlenip son hali verilir. Ürün artık standart üretim halini alır ve portföyünüze eklenir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page